Ордабасы аудандық санитариялық-эпидемиологиялық бақылау басқармасының мамандары ауданда орналасқан сауда орындарында тамақтан улану және ботулизм ауруының алдын алу бойынша санитариялық түсіндіру жұмыстарын жүргізді.
Кәсіпкерлерге , тұрғындарға ботулизмнің қоздырғышы С.botulinum анаэробты жағдайда көбінесе ауа жоқ жерде көбейетінін, әсіресе дұрыс жабылмаған банкілерде, үй жағдайында консервіленген азықтарда, баялды (баклажан), қияр, саңырауқұлақ, балық, салаттарда көптеп кездесетінін, адамның зақымдануы көбінесе үй жағдайында дайындалған консервілердің, шұжықтардың, қақталған балықтардың т.б. токсиндермен зақымдалған тағамдарды пайдаланғанда ауыратыны түсіндірілді.
Ботулизмнің алдын алу жолдары:





